Wanneer kan een contentplatform een goede zet zijn?

Het lijkt op de trend van een aantal jaar geleden ‘wij moeten op social media’, nu hoor je steeds meer ‘wij moeten een eigen contentplatform hebben’. Bezint eer gij begint, zou ik willen zeggen! Wanneer is een eigen contentplatform wel een goed idee?

Lees verder….

 

Bespaar tijd met het inplannen van berichten!

Het onderhouden van social media kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. En de hoeveelheid kanalen zorgt ervoor dat je soms het overzicht verliest. Wij hebben drie handige tools op een rijtje gezet. Al je kanalen op één plek? Met deze tools kun je snel van start!

Lees verder….

Creatief beeld maken doe je zo!

Word jij ook wel eens jaloers op die online foto’s en prachtige beelden in magazines, op flyers en websites? Snappen we volkomen. Beeld zegt nu eenmaal meer dan woorden. Maar met simpel beeld red je het tegenwoordig niet meer. Hoe maak je zelf aansprekende beelden? We geven je zes tips.

Lees verder….

Help! Ik krijg geen bereik meer op mijn bedrijfspagina

 

 

 

 

In 2018 wil Facebook teruggaan naar de echte conversaties tussen mensen, familie en vrienden.
Voor bedrijfspagina’s is dat slecht nieuws, want die krijgen minder prioriteit op de tijdlijn.

En nu? Wij hebben verschillende opties voor je op een rijtje gezet in een infographic.

Lees verder….

De 5 mythes bij het uitbesteden van contentmarketing

5-mythes-contentmarketingIn de praktijk merken wij soms wat huivering bij het outsourcen van contentmarketingactiviteiten. Maar kloppen die mythes die de ronde doen eigenlijk wel?
Lees verder…

Content: wat schotel jij je publiek voor?

cooking like crazyWe merken dat veel bedrijven het lastig vinden om content toe te passen, want waar begin je? Om je op weg te helpen, hebben we jouw bezoek aan een restaurant gekoppeld aan de stappen die je neemt bij het creëren en opvolgen van goede content.

Lees verder ….

Eindelijk: adverteren in verhalen!

Advertenties op social media, je ziet ze elke dag voorbij komen. Instagram heeft de functie Verhalen (Stories) waar foto’s en video’s voor een paar seconden zichtbaar zijn. En juist hier kun je nu ook advertenties plaatsen. Ben je nieuwsgierig geworden of denk je: ik wil dit uitproberen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We nemen je mee in het proces van het maken van je eigen advertentie.

Lees verder….

Instagram nu ook als bedrijfsprofiel

Instagram, de populaire foto applicatie (app) voor op mobiele telefoons en tablets! Misschien ben je zelf wel een verfijnd Instagrammer of heb je er juist helemaal niets mee. Dat kan. Maar heb je er al eens aan gedacht dat het de perfecte social media tool kan zijn voor je bedrijf. Niet met je persoonlijke account, zeg maar hallo tegen de nieuwe mogelijkheid: Instagram bedrijfsprofiel. We geven je graag de ins en outs over wat dit fenomeen je kan bieden , zodat jij voor je bedrijf een keuze kan maken.

Lees verder….

✨Friday Trends✨

Trends, we kunnen er niet omheen. Als je zoekt naar trends op Google, kom je zowat over elk onderwerp wel iets tegen. Het ene trekt je meer dan het andere. Ben jij geïnteresseerd in #communicatie #marketing en #content? En houd je van korte weetjes? Klik dit blog dan niet weg voor later, maar zet je leergierige leesbril op! Elke vrijdag plaatsten we een Friday Trend, deze hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Lees verder….

Video’s op social media, dat wil ik!

Video’s, ze nemen social media langzamerhand over. De mooiste, meest leerzame, meest grappige, maar ook de meest aparte video’s poppen ineens op in je tijdlijn. Misschien denk je bij jezelf, ik wil ook wel een keer video gaan inzetten, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken. In deze ‘how to’, geven we je tips en tricks om de juiste video op het juiste kanaal te plaatsen. Handig en leerzaam tegelijkertijd.

Lees verder….

Content lifesaver: thema’s!

Online content creëren: het kost vaak meer tijd dan je in eerste instantie dacht. Waar ga ik nu weer eens over schrijven, is een veel voorkomende gedachte bij communicatie-, marketing- en contentmedewerkers. Het bedenken van leuke en originele content komt helaas niet uit de lucht vallen. Maar gelukkig zijn daar onze contentqueens: die je een handje op weg helpen.  Onze tip: maak eens gebruik van thema’s.

Lees verder ….

Voor welke video ga ik?

Je bent eruit, je wilt gebruik gaan maken van video’s. Maar dan komt de vraag: voor welk soort video ga je?

Lees verder ….

Say what? Facebook heeft een nieuwe functie!

Jaaaaa het is weer zover. Facebook heeft een nieuwe, ietwat nageaapte, functie. Misschien heb je het al gezien toen je Facebook opende. Ineens staat er bovenin een rondje met een afbeelding van jezelf en misschien zelfs al van je vrienden. Maar wat houdt dit nu in? Je kunt hiermee foto’s en filmpjes delen die na 24 uur weer van de aardbodem verdwijnen. We noemen dit Facebook Stories of op zijn Nederlands: Facebook Verhalen. Nieuwsgierig geworden? In dit blog lees je de ins & outs over deze nieuwe functie.

Lees verder….

Merk van Prima Donna